Forum -

ČučíkČučík VIP
Čau všichni!!!
Vítejte u dnešního SPECIÁLU což jéé
http://www.naseprahacentrum.cz/data/USR_099_DEFAULT/aaa(1159).jpg
Ano, ano, ano :-D Podzim už je tady a jdeme se na něj trochu připravit ne? :-D

V dnešním Speciálu uvidíte :
Módu
Rady a tipy
Podzimní náladu

1) Tipy na Podzimní Oblečení
Pokud furt nevíš, co na sebe na podzim, jsi správně u 1 :-D
Na podzim se Ti určitě hodí : .........
Pořádná pletená čapka
Teplá zimní bunda
Mikina - Pokud neseženeš teplou bundu, bude se Ti pod ní hodit teploučká Mikina ;)
Džíny - popřípadě teplejší tepláky
Kozačky - nejlépe s kožíškem :)

2) Doplňky na Podzim ˇ
Teď si asi říkáš "Co bych doplnila k tomu novému oupfitu?"
Tady u 2 ti poradím, jak si doplnit nové oblečení :)
Tak co se ke mě hodí? .........
Pěkný obal na mobil - Nejlepší budu s nějakou veverčičkou nebo čokoládkou prostě ňuňůů věci :-)
Nárámky šperky - To nikomu neuškodí!
Roztomilé barvičky aneb Make up! - Zelenohnědá oranžovožlutá prostě podzimní barvičky jsou krásné a nikomu neuškodí ;-) Podzimních barev je až až na zkombinování :)))))))

3) Dušičky

Oslava Dušiček se odvíjí od svátku Všech svatých. Svátek Všech svatých se slaví v dnech, kdy Keltové oslavovali konec roku,[1] svátek Samhain, v noci z 31. října na 1. listopadu. Samhain byl Kelty vnímán také jako doba, kdy se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých. Věřilo se, že se duše zesnulých v tento čas vracejí na zemský povrch, a živí mohou navštívit podsvětí. Může dojít k setkávání živých a mrtvých, světlem živí ukazují cestu mrtvým. [2] Tradice v tento den zapalovat ohně a svíčky pochází od Keltů i Slovanů, kteří věřili, že oheň očišťuje a světlo pomáhá chránit před zlými a potměšilými duchy.[2] Tradici svátku Samhaim je svou podstatou a znaky nejvíce věrná oslava halloween.

S ohledem na fakt, že Keltové a poté Slované osídlili Střední Evropu a jejich kultury se zde prolínaly, je předpokládáno, že se svátek Samhaim slavil i na území ČR a byl s nástupem křesťanství nahrazen svátkem Všech svatých v termínu a Dušičkami ve smyslu oslavy, jako svátek, kdy se vzpomíná na zesnulé.[3]

Svátek Všech svatých je přesto někdy považován za oslavu, která počíná vysvěcením původně antického chrámu Pantheonu v Římě v roce 609 jako vzpomínka na zemřelé, kteří dosáhli věčné blaženosti.[4]

Dušičky se slaví od 10. století. Památku věrných zemřelých zavedl roku 998 clunyjský opat Odilo († 1048), který se takto snažil čelit přetrvávajícím pohanským obřadům. Podle dostupných zdrojů je katolickým svátkem slaveným 2. listopadu od 12. století jako vzpomínka na mrtvé, svátek Dušičky (vzpomínka na duše v očistci), Vzpomínka na všechny věrné zesnulé.[3] Ve 13. století se tento zvyk rozšířil po celé západní církvi. V Aragonii začali kněží slavit v ten den tři mše za zemřelé; tento zvyk potvrdil papež Benedikt XIV. (1748) a rozšířil pro všechny kněze ve Španělsku, Portugalsku a Latinské Americe. V roce 1915 Benedikt XV. toto dovolení rozšířil pro celou církev od první světové války, kdy zahynulo velké množství lidí. V této době se na svátek Dušiček byly uspořádávány průvody na hřbitovy, zdobily se hroby a konaly podobné zvyky.

4) Halloween
Halloween je anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října, tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých, z jehož oslav se v Irsku vyvinul. Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat (Koledu, nebo vám něco provedu - v Americe typické pomalovávání automobilů, dveří, zubní pasta na dveřích...) a „koledují“ o sladkosti. Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu aj.

Název vznikl zkrácením anglického „All-Hallows-eve“, tedy „Předvečer Všech svatých“.


MOTTO Podzimu : Neboj se různých barev ! - Vždyť k podzimu patří! :)

Moooc děkuji za zhlédnutí určitě napište komentář jak si užíváte podzim vy a já se loučím do dalšího speciálu ;)))


PS. Furt můžete posílat žádosti o rozhovory! ;-)
PS. za chvíli vyjde seznam kdy co asi tak vyjde co mám naplánované;)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.