Hra Worms W.M.D

Dnes, tedy 23.08.2016 vyšla nová hra pod taktovkou vývojářů Team17 Digital Ltd, které můžete znát díky sérii Worms, kterých bylo již více než 20. Nová hra doplňuje řadu této série a poprvé po 21. letech je to pořádná bomba!

Hra je stavěna na základech 2D grafiky, protože 3D není vůbec potřeba a po předchozích pokusech byla možná i na obtíž. Kreslená grafika je naprosto dokonalá a lahodí oku. To samé se dá říci i o zvukových efektech, které povýšili na nejvyšší level. Nejvíc jsou pak hlášky samotných červů, kteří umí hlášky snad z každého filmu či kultury. Hlavně červ rapper má slušnou zásobu!

Hrou vás bude provázet několik kampaní a v každé kampani pak můžete plnit několik vedlejších úkolů. Můžete však levely proletět až na konec a pak následně plnit side questy. Vtipná jsou také jména jednotlivých operací, až recesistická operace Créme dela Kremlin nebo Juan Shot – Juan Kill a další. Také si můžete vybrat další dva módy Bonus a Challenge. Celá kampaň je perfektně vybalancovaná a obtížnost vás nebude nikdy tížit. Jediná velmi obtížná kampaň je v podobě módu Challenge.

V samotné hře najdete všechny klasické zbraně a textury, které můžete znát z předchozích dílů wormsů. Klasická baseballka, ovce nebo bazuka nesmí chybět u žádného červíka. Také je zde možnost rozložit zbraně a ze součástek si vyrobit nové. Fantazii se meze nekladou a tak mohou vznikat unikátní zbraně. Ve výzbroji se však poprvé objevila i těžká technika. Sednout tak můžete do tanku či helikoptéry a nadělat slušnou paseku! Je tank už obsazený nepřátelským červem? Nevadí, stačí ho vyhodit a stroj zabrat. Také můžete využít stacionárních zbraní (turrets) nebo budov. Budovy již nejsou pouze grafickou kulisou, ale mají své funkce. V budově se můžete schovat, střílet z ní nebo v ní nastražit pasti na nepřátelské průzkumníky.

Hrát můžete proti botům nebo i online hráčům v multiplayeru. Boti se navíc mohou učit, a tak pilují mušku i taktiku. Občas se však projeví i jejich nízká inteligence. Za vyhrané bitvy můžete navíc získávat zkušenosti a zvyšovat si tak úroveň svého účtu. Za to můžete získávat různá vylepšení či bonusy do hry.

Z našeho prvního pohledu je to velice zábavný titul, který můžete pařit s kamarády mnoho dlouhých hodin, a stále vás nepřestane překvapovat.

Stahovat můžete z obchodu Steam – Worms W.M.D

Raketka hodnocení: 7/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 08. 2016   |   Zobrazeno: 5612x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.