Hra Unturned

V poslední době jakoby s roztrhnul pytel se všemi možnými survival hrami. Samozřejmě jsou survival hry na trhu již dlouho, momentálně jich je však velmi mnoho a začíná být těžké mezi nimi vybírat. My už jsme vám zde nějaké hry představili, Rust, The Forest nebo DayZ. Všechny tyto hry mají parádní grafiku a mísí se v nich různé prvky přežití. Všude je hlavní postavit si ukrýt, nezávisle na sobě pak těžíte suroviny, prozkoumáváte les nebo hledáte suroviny pro přežití po zombie apokalypse. Hra, kterou si tu dnes představíme má v sobě od všeho trochu a vývojáři ze studia Nelson Sexton si dali velice záležet.

Grafika hry připomíná spíše Minecraft, je vyhlazená, ale tvořená z kostek. Na plné detaily však hra vypadá velmi pěkně, převážně pak voda. Efekty jsou taky slušně propracované, ze zombíků stříká krev, efekt střelby a dokonce i třas, když máte hlad nebo žízeň. Ve hře se střídá den s nocí a na noc je lepší se vždy utábořit, protože stejně nic neuvidíte. Umělá inteligence zombíků je slušná, když uslyší zvuk, například výstřel, okamžitě se přiženou. Zombíci buď chodí, nebo se plazí. Každopádně dokáží dobře kousnout a výdrž mají různou. Vás na životě ohrožuje krom zombíků je radiace. Radiaci získáváte z potravin, které mají v názvu „moldy“. Dávat si musíte pozor i na hladinu hladu a žízně. Ve městech najdete dost obživy a i lékárnu s prášky a obvazy. Hlavní je najít mapu, kde máte vše vyznačeno. Pro větší nosnost musíte najít také větší batohy. Pokud máte zájem, tak mnoho receptů na výrobu a přehled baťohů najdete zde – Jak craftit.

Na výběr máte buď hru pro jednoho hráče nebo mulťák. První možnost je dobrá pro zjištění herních možností. Budete sice sám proti divočině a nebezpečí, které se v ní skrývá. Budete však moci objevovat rozsáhlý ostrov, učit se jak přežít, stavět opevnění a vyrábět věci. V mulťáků však budete mít mnohem více možností. Můžete totiž hrát s přáteli proti zombíkům a přírodě nebo se připojit na server a být bandita.

Z celkového pohledu je Unturned velmi zajímavá hra. Představa, že jste v noci s kamarádem sám ve městě, tankujete benzín, zatímco jeden hlídá, vás vtáhne do děje tak, jako byste tam byly přímo. Pokud vám tato hra podal do oka, tak ji můžete zdarma stahovat zde na steam – Unturned.                          

Systémové požadavky

 

Minimální
Operační systém  Windows XP
Procesor  2 GHz
Paměť RAM  4 GB 
Místo na disku  256 Mb 
Grafická karta  256 Mb
Direct X  9.0c

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 01. 2015   |   Zobrazeno: 19090x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.