Hra Unravel

Myslíte, že vás nemůže už nic překvapit? Že si nemůžete zahrát hru, která vás chytne za srdce a posadí na zadek? Mýlíte se. Je tu totiž přízový panáček Yarny!

V celé hře nenajdete moc mluvení nebo nějakého textu. Ovšem hodně toho vypovídají samotné animace a videa. Již z úvodního intra poznáte, že půjde nejspíše o smutný příběh jedné osamocené staré paní. Díky tomu, že ji vypadlo klubko příze, se zrodil náš hrdina Yarny.

S Yarnym budete překonávat různé překážky, které vás na cestě za dobrodružstvím potkají. Nejdříve se budete procházet malebnou krajinkou kolem domku, ze kterého odcházíte. Pak se bude krajina měnit a navštívíte mnoho různých míst. Je nutné podotknout, že se pohybujete v malebné krajině Švédska, která je ve hře zpracována velmi detailně.

Yarny má mnoho vlastností, které vám pomohou překonat překážky. Musíte si však dávat pozor na jeho odvíjející se klubko. Jakmile je Yarny téměř odmotaný, nebudete se moci pohnout. Znamená to však, že někde v blízkosti je další klubko příze, které můžete použít a pohybovat se tak vesele dál.

Díky přízi můžete také překonávat výšky, díky tomu, že ho použijete jako laso. Také jej můžete natáhnout mezi dvěma body a použít jako trampolínu nebo most. V mnoha situacích se vám stane, že budete muset někam dopravit jablko nebo kostičku, abyste mohli šplhat na vyšší místa. Na Yarnyho však čeká i plno nebezpečných nástrah, jako je třeba voda, kde se může utopit. Jsou to však také zvířata, jako ptáci, kteří se ho budou snažit odnést. Na všechno si musíte dávat velký pozor.

Jedná se velmi pěkně zpracovanou plošinovku, která má velmi pěknou grafiku. Veškerá fyzika či animace jsou moc pěkně zpracované a přitáhnou nejedno oko diváka.

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 12. 2016   |   Zobrazeno: 6123x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.