Hra This War of Mine

Opět tu máme jednu postapokalyptickou pařbu. Tentokrát se jedná o docela slušnou simulaci toho, jak to může vypadat po válečném konfliktu. Těžko říci, v jaké zemi nebo městě se hra odehrává, nicméně je to velmi zpustošené místo. Vy si můžete vybrat, zda chcete hrát již přednastavený scénář, nebo si vytvořit vlastní. Pokud si vyberete přednastavený, nevíte, co vás čeká. Můžete si pouze vybrat tým 3 lidí, se kterými se budete snažit přežít. Každý má jiné vlastnosti a je předurčen k něčemu jinému. Pokud si vytvoříte vlastní scénář, můžete mít tým sestaven ze 4 lidí. Vyberete si náročnost konfliktů a také změnu počasí.

Se svou bandou přeživších máte útočiště v rozpadlém domě, kde můžete hned ze začátku vybrat skrýše a najít užitečné věci. Základem je samozřejmě jídlo, spánek a léky. Spánek nebude problém, ani léky nejsou zas takový problém, jako jídlo. Jelikož se jedná o simulaci přežití, nebude získání jídla jednoduché. Každou noc, se budete moci vydat na průzkum okolí. Vzít však můžete jen jednoho člena, ostatní buď budou spát nebo hlídat, aby vás nikdo nevykradl. Na průzkum budov, kde nehrozí nebezpečí berte vždy toho, kdo má nejvíce místa v baťohu. Tam, kde hrozí reálné nebezpečí berte toho člena, který je zkušený v boji.

Ze začátku se rozhodně chcete jakémukoliv konfliktu vyhnout. Jednak proto, že nemáte žádné zbraně, a hlavně, jde i o takový rouge like žánr. Tedy pokud některý z vašich přeživších umře, už jej zpět nezískáte. Ostatní navíc začnou být smutní a upadat do depresí. Je to pak dos těžké hrát. Není tu žádný save ani load takže buďte opatrní. Šikovná z vás mohou zkusit krást. Celkově depresivní stavy nejsou moc dobrým aspektem vašeho týmu. Členové jsou smutni, když je někdo vážně zraněn, nebo když jsou napadeni a vykradeni. Musíte si pak mezi sebou navzájem promluvit a utěšit se.

Občas u vašich dveří může zastavit obchodník, takže pokud máte zkušeného člena v týmu, určitě pošlete jeho. Můžete získat zajímavé věci za dobrou cenu. Také může u vašich dveří zaklepat týpek, který pro vás bude mít zajímavou nabídku. Většinou jde o vykradení nějaké bohaté rodiny, která má dost zásob. Dávejte si pozor, protože ne vždy se váš člen musí vrátit zpět v celku.

Mějte na paměti, že každý člen vašeho týmu prožívá danou situaci jinak. Někteří se s tím smíří a ví, že musí za každou cenu přežít. Někteří propadnou depresím a neustále se s vámi hádají a dělají rozbroje. Pro jejich pohodlí musíte mít k dispozici neustále jídlo a medikamenty.

Jakožto milovníci survival her musíme říci, že tato hra je opravdu povedená. Jak grafikou, tak i umělou inteligencí a celkovým zpracováním. Je nutné podotknout, že je velmi obtížná a není pro každého. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 04. 12. 2016   |   Zobrazeno: 6745x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.