Hra Teraria

Re-Logic nebylo nijak zvláště známé studio, dokud se nepostarali o vývoj skvělé sandboxové hry Terraria. Od roku 2011 se prodalo již více jak 3 miliony kopií této pařby. O co tedy vlastně v této hře jde? Hra nemá žádný konkrétní cíl a tak vám může připadat nekonečná či nudná. To však není pravda, minimálně s příchodem temné noci.

Nečekejte žádnou úchvatnou grafiku ve stylu Far Cry a podobně. Jedná se o nenáročnou 2d hru, která spíše připomíná minecraft. To však ničemu nebrání ve skvělém zážitku ze hry. Ač hra nemá konkrétní cíl, váš cíl je přežít každou noc, která přijde. K tomu budete potřebovat slušnou pevnost či dům a hlavně výzbroj. Pro tohle všechno budete muset získávat suroviny a vydávat se tak mimo příbytek. I zde platí pravidlo, že lepší a mocnější zbraně či výzbroj se získává z mnohem vzácnějších surovin.

Budete se tak muset vydávat na ta nejtajemnější místa, abyste získali co nejvzácnější suroviny. Některé suroviny potřebujete k výrobě výzbroje, kterou potřebujete pro získání ještě vzácnějších surovin a tak stále dokola. Je velmi poutavé prozkoumávat hlubiny podzemí a tunelovat šachty. Pokud chcete být v bezpečí, můžete si šachtu dolovat přímo v domě. V podzemí na vás však čeká také mnoho skrytých překážek. Můžete se utopit v podzemním jezírku nebo vám za krk vyskočí kostlivec.

Noc je pro vás nebezpečná z toho důvodu, že se všude možně začínají vyskytovat nepřátelské stvůry, které prahnou po vaší krvi. Pokud jste bojovník a máte skvělou výzbroj, rozhodně se můžete vydat pro skalpy. Pokud však raději objevujete a máte tudíž slabou zbroj nebo pouze začínáte, zůstaňte v teple domova a objevujte nové možnosti hry.

Osobně mám rád hry, ve kterých jde o přežití, craftění a objevování. Kombinace survival a RPG je asi moje nejoblíbenější. Sandboxová Terraria tak bude jistě lákadlem pro všechny milovníky těchto dvou žánrů.

Pokud si chcete tuto hru zapařit, tak kupovat můžete na steam – Terraria

 Systémové požadavky

 

Minimální
Operační systém  Windows XP/Vista/7
Procesor  Intel/AMD 1.6 Ghz
Paměť RAM  512 Mb
Místo na disku  200 Mb 
Grafická karta  128mb Video Memory, capable of Shader Model 1.1 
Direct X  9.0c
zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 03. 12. 2014   |   Zobrazeno: 19654x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.