Hra StarCraft II: Legacy of the Void

Blíží se k nám zatím poslední díl kultovní série, kde terrani neúnavně válčí se silným nepřítelem, zergy. Na stranu terranů se naštěstí přidává i mimozemská rasa protossů. Na obzoru se však rýsuje nový nepřítel, který může být nebezpečný pro všechny a jeho jméno je Amon. Na straně terranů se objevují známé tváře jako Raynor nebo Swann a u protossů je to Artanis a za temné známý Zeratul.

Potom, co domovská planeta byla kolonizována zergy, se ji snaží protoss vedení Artanisem opět získat. Když se jim to nepovede, Amon ovlivní Artanise a ten zabije Zeratula, který ho však stihne dostat z moci Amona. Následuje spojení se s Raynorem a dokonce i Kerigenovou, aby se stala Xel’naga a porazila Amona. V kostce máme příběh uzavřen. V samotné hře toho na vás však čeká mnohem více, což ukazuje i cca 30 minut čistého času, který je věnovaný animacím.

Základem celé hry je single player, který si pro vás nachystal 25 misí. Nutno podotknout, že se nejedná tak úplně o datadisk, jelikož nepotřebuje pro spuštění předchozí verze StarCraftu. Vývojáři si dávali pozor, aby se žádná mise typově neopakovala a hráč pokaždé zažil něco nového. Čekají na vás mise, ve kterých čekáte na erupce plynu, které kryjí váš útok nebo mise, ve které musíte zastavit padající atmosféru. Také vás čeká několik misí, ve kterých pouze ovládáte hlavní hrdiny a testujete jejich speciální vlastnosti. Blizzard si dal opravdu záležet a vytvořil velmi působivé mise, které nemají konkurenci v žádném předchozím díle StarCraftu. Také se můžete těšit na to, že každá rasa má variace všech jednotek a můžete je střídat podle potřeby. Například jen rasa protossů má tři různé kmeny. Největšího rozdílu u jednotek si všimnete na nejtěžší obtížnosti a budete si tak muset rozmyslet, který druh jednotky a její verze je vám v dané situaci nejvíce k užitku.

Nečekanou novinkou jsou kooperativní mise, které můžete plnit s jiným hráčem. Nejde o klasické skirmish mapy, ale vyloženě mise, ve kterých máte na výběr nejenom rasu, ale i hrdiny. Za zergy budete mít na výběr Kerigenovou nebo Zagaru. Terrani nabízí Raynora a Swann. Za protoss je to Artanis a Vorazun. Pokud si vyberte jednu postavu a budete za ni pravidelně hrávat, tak bude získávat zkušenosti a můžete odemykat nové schopnosti. Při hraní kooperativních misí můžete také plnit různé úkoly.

Na co se však můžete nejvíce těšit je přepracovaný multiplayer, který je mnohem intenzivnější a agresivnější. Již to nebude nic pro defenzivní nebo pomalejší hráče. Ve většině případů vám nebude stačit jedna nebo dvě základny, ale budete muset v rychlém čase postavit minimálně tři základny. K agresivnějšímu stylu vede také těžba plynu, která je rychlejší na úkor celkového množství této suroviny. K dispozici jsou také nové jednotky. Každá z ras se dočkala dvou nových jednotek. Zergové mají Ravagery a Lurkery. Za terrany to je Cyclone a Liberator. Na straně protossů se objeví Disruptor a Adept. Každá jednotka má své zvláštní vlastnosti a styl hraní. Nejvíce je asi ocení profesionální hráči, kteří jejich vlastnosti využijí naplno.

Nejedná se o revoluční díl, ale jistě potěší všechny fanoušky série. Minimálně uzavřením příběhu, která se rozprostírá na mnoha stránkách, nebo ne? Líbit se budou nové postavy i co-op mise.

Hru si můžete stáhnout na oficiálních stránkách Battlenetu – StarCraft 2: Legacy of the Void.

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows 7/8/10 (64-bit OS)   Windows 7/8/10 (64-bit OS)
Procesor   Intel Core 2 Duo or AMD Athlon 64 X2 5600+   Intel Core i5 or AMD FX Series Processor nebo lepší
Paměť RAM  2 GB  4 GB
Místo na disku  12 GB

 12 GB 

Grafická karta  NVIDIA GeForce 7600 GT or ATI Radeon HD 2600 XT or Intel HD Graphics 3000 nebo lepší  NVIDIA GeForce GTX 650 or AMD Radeon HD 7790 nebo lepší
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 8/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 23. 11. 2015   |   Zobrazeno: 4401x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.