Hra Splinter Cell: Blacklist

Dnes tu máme asi jednu z nejlepších stealth sérií celé doby. S agentem Samem Fisherem se potkáváme již po páté a opět je velmi naštvaný. V předchozím díle hledal svou unesenou dceru a tentokráte je pěkně naštvanej na teroristickou skupinu s názvem „ženisti“. Ti totiž hned ze začátku hry zraní jeho nejlepšího přítele Vicka. Ihned po tom, co teroristická skupina odpálí vojenskou základnu, zřítíte se s vrtulníkem na zem. Tím začíná váš boj proti ženistům a jejich operacím namířeným proti USA.

Operovat budete ze své vzdušné základny s názvem Paladin, což je vlastně nákladní vojenské letadlo C-147B. Paladina můžete za získané peníze vylepšovat a dostat se tak k novým zbraním nebo technologiím. V každé misi kampaně budete mít i vedlejší cíle, které můžete plnit. Také můžete mise plnit třemi způsoby, duch, panter nebo útočník. Útočník je jasný, pokud máte nejvíce bodů zde, tak jste všechny postříleli bez tlumiče. Pokud jste panter, tak používáte hodně tichých zabití. Duch je však naprosto neslyšný a své oběti pouze omráčí a nezabije. Za všechno dostáváte body a následné násobení získané finanční částky.

Sam má k dispozici mnoho vybavení. Změnit nebo vylepšit můžete jednotlivé části svého obleku, jako jsou rukavice, boty, kalhoty nebo trup. Opět podle toho, jaký styl hry vám vyhovuje nejvíce. Dále máte k dispozici své sonarové brýle, které můžete vytunit a zvolit si jejich vzhled. Co se týče zbraní, máte pistoli a primární zbraň, což může být samopal, útočná puška, brokovnice nebo odstřelovací puška. Veškeré zbraně můžete vylepšovat.

Dále máte k dispozici mnoho různého vybavení, kam patří granáty, miny, slzné plyny nebo dýmovnice. Můžete využít různých kamer pro přilákání nepřátel nebo pro prozkoumávání nepřátelské oblasti. Hodit se vám bude jistě i dron, kterého můžete ovládat na velkou vzdálenost a usmrtit nebo omráčit nepřátele.

Krom kampaní se však můžete účastnit i kooperací nebo multiplayeru. V kooperacích budete plnit různé mise, kde musíte získat intel nebo budete bránit ambasády. Může vám k tomu navíc pomoci jeden váš online přítel. V multiplayeru bojují žoldáci proti špionům. Žoldáci se za každou cenu snaží ubránit počítačové stanice před hacknutím. Naopak špioni se je snaží hacknout.

Pokud sérii Splinter Cell neznáte, tak si ji určitě zahrajte od prvního dílu, ať poznáte Sama Fishera od začátku. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 01. 12. 2016   |   Zobrazeno: 5940x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.