Hra Rust ten správný výběr serveru

Máme tu další pokračování na téma Rust. Původně měl být tento článek poslední, je však mnoho důležitých věcí, které byste měli vědět, a nejedná se pouze o přežití ve hře. Důležitý je i samotný výběr herního serveru, abyste zbytečně neztráceli čas na těch špatných.

Pokud jste začátečník a vybíráte si server, doporučuji vybrat server z modded nebo community. Official servery jsou hodně nepřátelské, jsou tam dobří hráči a celkově jsou orientovány na opravdu tvrdý survival. Osobně jsem si pro své hraní zvolil server z modded. Důležité je vybrat si server, který není ruský, na těch se bohužel objevuje nejvíce podvodníků (cheater). Důležitou roli hraje i ping serveru, čím nižší, tím lepší. Volte tedy nejlépe evropské servery, kde je průměrný ping 45 až 80, víc bych nedoporučoval. U modded a community jsou servery popsané, jaké v nich jsou módy, možnosti apod.

Rady při výběru serveru

  • Vybírejte podle počtu online hráčů a kvality připojení - ping. Nižší = lepší
  • Modded servery nabízí mnoho vylepšení a pomoc do začátku. Starter kit nebo neomezené stavění
  • Oficiální servery jsou rozděleny podle zemí
  • Server s popiskem Anti cheat by měl mít nejmenší počet podvodníků
  • Vyhledávejete aktivní administrátory serverů 

Tip: Vyzkoušejte na jakémkoliv serveru příkaz /help. Stačí zmáčknout enter pro okno chatu a zadat /help. Ukáže vám možnosti daného serveru

Jakmile si vyberete server a přihlásíte se do hry, tak je dobré si zjistit některé informace. Z 90% se dá bez problému komunikovat v angličtině. Zeptejte se, jestli je možnost startovacího vybavení (starter kit). Pokud ano, admin vám ho vloží do inventáře. Můžete tak ze začátku přijít k zajímavým věcem, jako je sekerka, která se nepoškodí a seká 100x rychleji než obyčejná. Ovšem, dávejte si pozor, abyste o ni nepřišli, novou již nedostanete. Můžete také ze začátku dostat základní vybavení, jako je spacák, pracovní stůl nebo jídlo.

Dále si můžete zjistit, jak moc jsou lidé přátelští na daném serveru a jestli samotný server nabízí možnosti jako sdílená správa dveří. Ve hře to znamená, že můžete někomu přiřadit práva k otevírání vašich dveří.

Zabere to nějaký čas, ale je opravdu dobré si najít správný server, kde se vám bude pohodlně hrát. Není to hra na pár hodin, a tak je velká škoda, když máte někde slušný postup, ale třeba kvůli podvodníkům musíte začínat jinde od začátku. Proto se vyplatí hledat ten správný server. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 11. 06. 2014   |   Zobrazeno: 10045x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.