Hra Rust přežití v prvních dnech

Post-apokalyptickou pařbu Rust jsme si již představili a teď se podíváme na pár základních kroků, které se vám budou na začátku hry hodit. Pokud hrajete hru poprvé, zkuste si vybrat server, kde je málo hráčů. Může se vám totiž stát, že budete dosti často umírat.

Tipy a triky

-Při výrobě držte SHIFT a klikněte na +, položky naskočí o 10

-Při výrobě drřte CTRL a klikněte na +, položky se navýší na maximum 

-Pokud si při skoku zlomíte nohy, tak se odpojte a připojte. Nohy budete mít v pořádku

-Pokud krvácíte a nemáte obvaz, opět se odpojte a připojte. Dávejte si pozor, s nízkým počtem životů vás to může zabít 

-Střílí po vás? Lehněte si za mrtvé tělo medvěda, pohltí veškerou střelbu

Počáteční výbava je opravdu slabá, máte pouze kámen a kalhoty, které vám navíc jsou pouze k zakrytí určitých partií. Musíte si tedy dávat pozor na radiaci, chlad a hlavně hlad. Kamenem můžete těžit 4 základní složky surovin, dřevo, kámen, železo a síru. S těmito složkami budete dále pracovat. Hlavní, na co si musíte dávat pozor je hlad. Lovit můžete všechnu zvěř ve hře, pouze jelen a prase vám však neublíží a tak je to nejlepší volba pro začátek. Pokud se budete k jelenovi plížit skrčení, můžete se dostat nepozorovaně až k němu. Kamenem také „vytěžíte“ z daného zvířete syrové maso, kůži, látku, krev a tuk. Velký pozor si dávejte na dravá zvířata, kterými jsou medvěd, vlk šedý nebo černý a červeně zbarvená zmutovaná zvířata.

Tip: Nezahazujte se s kamenem dlouho! Jakmile budete mít natěženo 5 kamenů a 10 dřeva, vyrobte si kamennou sekerku (stone hatchet), půjde vám s ní všechno lépe!

Jako první je nejlepší si postavit jednoduchou chatku, kde si budete moci složit spacák, ohniště, stůl na výrobu a pec. Zůstávat venku není příliš bezpečné, zvláště pokud je na serveru hodně hráčů. K chatce budete potřebovat hlavně dřevo, ze kterého vyrobíte (wooden planks). Prkna následně slouží k výrobě většiny části domu. Jako základ chatky budete potřebovat (wood foundation). Na chatku vám bohatě bude stačit jeden takový základ. Na něj pak potřebujete posadit 4 sloupy (wood pillar). Dále vyrobíte 3 stěny (wood wall) a jednu (wood doorway), do které ze začátku zasadíte dřevěné dveře (wood door). Během pár minut tak máte kompletní chatku, ve které bezpečně můžete přežít několik následujících nocí, a bude vám k tomu stačit pouze dřevo. Nutno podotknout, že vše, co vyrobíte a následně chcete umístit, si musíte z inventáře přemístit do akčního pole.

  1. Na výrobu základu chatky budete potřebovat 8 prken, což vás bude stát 80 dřeva
  2. 4 sloupy vás vyjdou na 8 prken, takže opět 80 dřeva
  3. Na 3 stěny, vchod a střechu budete potřebovat 22 prken, tedy 220 dřeva
  4. Dřevěné dveře vyrobíte za 30 dřeva

Výroba chatky přijde tedy na 410 kusů dřeva

Tip: Postavte si první chatku na nenápadném místě, mezi skalami nebo v lese, kde nebude tak na očích.

Další důležitou věcí je spacák. Díky němu se totiž můžete narodit přímo v chatce pokaždé, když umřete mimo ni. K výrobě (sleeping bag) budete potřebovat pouze látku. Jakmile ho vyrobíte, můžete ho uložit do chatky. Poslední, a důležitá věc pro začátek je ohniště. Ve hře se nazývá (camp fire) a budete si na něm moci ugrilovat maso, které je jinak nepoživatelné a jedovaté. Jak ohniště, tak i pec spotřebovává dřevo. Na oplátku však získáváte uhlí. Na oheň a i louče si dávejte pozor, případný nepřítel v podobě jiného hráče může oheň spatřit na dálku!!

Pokud budete správně postupovat, máte velikou šanci přežít první noci bez újmy na zdraví a natěžit potřebné suroviny k vylepšení chatky, pořízeni pece a konečně i první zbraně. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 09. 06. 2014   |   Zobrazeno: 21239x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.