Hra Rust nová survival pecka

Rust, takový je název herní pecky, ve které je hlavním tématem přežití. Rust byl vypuštěn jako Alfa verze na konci roku 2013 a kluci ze studií Facepunch byly jistě překvapeni, když již na začátku roku 2014 měli za sebou více jak milion prodaných kopií. Přibližme si tedy v tomto článku hru Rust a do budoucna si povíme i něco o prvních krocích k přežití.

Samotné slovo Rust znamená v překladu rez či rezivět. V případě hry však nejde o žádnou rez, ale o pustý a post-apokalyptický svět. Krom pár menších měst a budov nenajdete ve světe Rustu nic, co si sami nepostavíte. To je také hlavní složkou hry, přežít jen s minimem, které ze začátku máte. Nikdo vám totiž nenadělil automatickou pušku a kevlar na start hry, pouze kámen a plátěné kalhoty.

Vaším úkolem tak je nasbírat pomocí kamene co nejvíce surovin na základní potřeby, jako je přístřešek, jídlo, spacák či luk. O tom si však povíme příště. Pokud jde o samotnou hru, krom online hráčů v ní můžete narazit i na různou zvěř, ze které můžete získat potřebné suroviny. Z těch mírumilovných se ve hře nachází prase nebo jelen. Dravé šelmy jako medvěd či vlk, jsou trochu větší oříšek. Ve hře byly původně i zombie, které však následně nahradili ozáření vlci a medvědi. Mimochodem, z těchto „červených“ druhů padají velmi zajímavé věci.

Ohrožovat vás však nebude jen zvěř, ale i radiace, hlad či zima. Samozřejmě se můžete stát i obětí gangů nebo zlého souseda. Otázka kamarádství je zde velmi vrtkavá, můžete narazit na dobrodince, který s vámi rád vymění zboží nebo na blázna, kterému nevadí, že u sebe nic nemáte a stejně vás zabije. Co se týče již postavených budov ve hře, jsou to většinou ruiny měst nebo továren. Z větší části se v nich nacházejí bedny se zajímavými věcmi a návody, které se budou hodit. Nachází se v nich však také silná radiace, která vás nad určitou úroveň zabíjí.  

Pokud budete mít o hru zájem, můžete si ji pořídit přes Steam - Rust

 

 

 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows XP/Vista/7  Windows Vista/7/8
Procesor  Intel Core 2 Duo @ 2.0 Ghz / AMD Athlon 64 x2 4400+  Intel Core 2 Duo @ 3.0 GHz / AMD Athlon 64 X2 6000+
Paměť RAM  3 Gb  8 Gb
Místo na disku  1 Gb 

 2 Gb 

Grafická karta  nVidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD 3870 512Mb min.   nVidia GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 5850 1Gb min.
Direct X  9.0c  11

 

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 06. 06. 2014   |   Zobrazeno: 34570x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.