Hra Rust doba železná

Pokud jste četli první díl přežití ve hře Rust, tak jste již nejspíše protřelými přeživšími. Pokud však stále tápete, máme tu pro vás další díl rad a tipů. Minule jsme se věnovali převážně dřevěným věcem, protože dřeva je spousty a výrobků z něj taktéž. Posuneme se však o krok dále a povíme si o důležitosti železa, síry a uhlí.

Tipy a triky pro pokročilé 

- Když si vyrobíte světlici, tak nejde ve vaší ruce vidět tak, jako louče

- Ničení zdi výbušninou C4 je nejefektivnější na jejím středu

- Dřevěnou stěnu zničíš za pomoci jedné nálože C4. Kovovou stěnu zničí nálože dvě.

- Zabíjejte červeně zbarvená zvířata, padají z nich zajímavé věci 

- Na vlka stačí použít dva šípy

Jistě jste si již v chatičce udělali místo na stůl pro rychlejší výrobu (workbench) a pec (furnace). První položce není potřeba věnovat větší pozornost, když jste u něj, vyrábíte mnohem rychleji, toť vše. Pec má pro vás však velký význam. Pomáhá vám získávat z nerostů síru a kovové fragmenty. Jako palivo dáte do pece dřevo, následně vložíte (metal ore), ze které máte kovové fragmenty a (sulfure ore), která zase produkuje síru. Do pece můžete také vkládat látku (cloth) a získat kůži (leather). Jako vedlejší produkt můžete získat v peci uhlí.

Tip: Mějte u sebe vždy více kusů praocvních nástrojů nebo zbraní. Den je celkem dlouhý a tak se vám může stát, že se sekera nebo zbraň rozbije.  

 Kolik vás bude stát výroba kovových věcí? 

  1. Kovové dveře vás vyjdou na 200 kovových fragmentů, což je přibližně 25 kusů rudy
  2. Sekerka stojí 10 kovových fragmentů a 20 dřeva
  3. Výroba stolu pro orpavování stojí 12 kamení, 60 dřeva a 50 kovových fragmentů
  4. Výroba 9mm pistole sebou nese 10 kusů oceli nízké kvality, což je 150 kovových fragmentů

K čemu jsou tedy získané suroviny dobré? Můžete s nimi vyrábět další potřebné nástroje, které vás posunou o další evoluční krok. Jistě se vám bude hodit lepší sekerka (hatchet), s kterou je těžba jedna radost. Kovové fragmenty budete také potřebovat k výrobě opravny (repair bench), kde můžete opravovat vše, co se rozbije. Kovové dveře jsou také jednou z hlavních věcí, kterou byste si měli vyrobit. Na rozdíl od dřevěných nejdou totiž rozbít obyčejnou sekerkou, ale je potřeba již notná dávka výbušnin.  

S železem přichází také jedna velmi dobrá zpráva. Ze železných fragmentů, dřeva a látky si budete totiž moci vyrobit první střelnou zbraň, krom luku, který můžete mít i ze začátku. Jde o jednoduchý revolver s průměrným poškozením a dostřelem. Náboje používá 9mm, které můžete také vyrábět hned ze začátku. Právě na výrobu nábojů se bude hodit síra a uhlí. Právě z těchto složek totiž vyrobíte střelný prach (gunpowder). Střelný prach následně smícháte s kovovými fragmenty a vznikne vám munice ráže 9mm.

Tip: Používejte ke střelbě na zvěř sípy, pokud není nutná obrana střelnou zbraní. Šípi jsou levnější a působí větší poškození, než 9mm náboj, který je dražší. 

Nesmíme opomenout ocel nízké kvality (low quality metal), ze které můžete vyrábět kvalitnější zbraně jako je pistol P250 nebo pušku M4. Tuto ocel získáváte z kovových fragmentů. Můžete z ní také vyrábět příslušenství pro zbraně, jako je svítilna, tlumič, laserový zaměřovač nebo holografická mířidla.

Jakmile ovládnete výrobu železa a síry, již vám nic nebrání v plné orientaci ve hře, výrobě zbraní, oblečení, budov a dalších věcí. V příštím a nejspíše již posledním díle se podíváme ještě na samotný svět hry Rust, již implementované budovy a bonusy, které můžete najít. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 10. 06. 2014   |   Zobrazeno: 16447x

Témata článku:Hry

Komentáře

krtek15

to hral jirka kral a gejmr like pls je ta hra dobraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

+ +1 -
krtek15

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.