Hra Path of Exile

F2P tituly jakoby se roztrhnul pytel, jsou na každém kroku a není možné se před nimi schovat. Kdo by se taky chtěl schovávat před hrami zdarma, že? Ovšem některé hry již tolik nepotěší, protože při hraní na vás vychrlí tunu ingame nákupů, slev a bonusů. Navíc se některé hry stávají až nehratelné, aniž byste neutratily nějakou tu korunku. To však neplatí pro Path of Exile!

Jakmile si hru zdarma stáhnete, můžete propojit svůj steam účet a vybrat si jen přezdívku. Následně na vás čeká 6 hrdinů a každý z nich vám poví svůj příběh, jak se dostal do exilu. Můžete si vybrat templáře, který nabídne rovnováhu mezi barbarem a paladinem. Zloděj se v této hře jmenuje shadow a rád vám nabídne své služby. Další je marauder, což je čistý barbar, a opravdu tak vypadá. Duelista je velmi dobrý šermíř a s mečem to umí. Následuje lučištnice, která je velmi obratná a čarodějka s mocnou magií.  Jakmile si vyberete charakter, můžete si ho libovolně pojmenovat.

Ve hře se pak ocitnete v bezvědomí na pobřeží, jakmile se probudíte, musíte se prosekat několika monstry do základního městečka. V tomto městečku budete získávat úkoly a nakupovat nebo prodávat předměty. Zajímavé je, že ve hře nefunguje měna, ale barterový obchod. Za prodané věci budete získávat úlomky ze svitků identifikace nebo různých orbů a talismanů. Nakupovat věci budete opět za svitky a orby. Co se týče vybavení, tak je velmi propracované. Téměř každou věc můžete osadit talismanem nebo drahokamem, který vám dodá speciální vlastnost a může navíc získávat úrovně. Tyto kameny můžete i vyjmout a vložit jinam. Zbraně a zbroj můžete jednorázově vylepšovat speciálními kameny. Díky tomu si můžete na dlouhou dobu oblíbit jednu zbraň a vylepšovat ji.

Velmi pozoruhodný je strom vlastností pro samotného hrdinu. S každou jeho úrovní získáte jeden bod, které budete moci investovat do nějaké vlastnosti. Jakmile si po prvním levelu tento strom zobrazíte, neuvěříte vlastním očím, kolik jich je. Čeká na vás mnoho desítek speciálních abilit, kdy si říkáte, že hrdina snad musí dosáhnout levelu 200, abyste je všechny mohli získat. Nemluvě o kouzlech a speciálních vlastnostech zbraní, které můžete získat.

Jak jste si již ze začátku mohli všimnout, hra velmi připomíná trilogii od Blizzardu, Diablo. Těžko říci, která hra je lepší, nicméně mnoho hard core hráčů se přiklání k Path of Exile. Jednak je oproti Diablu zadarmo a nabízí mnoho skvělých herních vlastností, které Diablu chybí. O grafické stránce hry nemluvě.

Rozhodně byste si hru měli stáhnout a vyzkoušet si ji, stahovat můžete zde – Steam Path of Exile

 

 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows XP SP3/Vista/Windows 7/8   Windows 7 64-bit 
Procesor  x86-compatible 1.4GHz or faster processor    Core i7-920 / A8-3870K 
Paměť RAM  2 GB  4 GB
Místo na disku  5 GB

 5 GB 

Grafická karta  NVIDIA® GeForce® 7800 GT or ATI Radeon™ X1950 Pro or better  NVIDIA GeForce GTX 670 / ATI Radeon R9 280 
Direct X  9.0c  11

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 25. 03. 2015   |   Zobrazeno: 5073x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.