Hra Neverwinter

Máme tu další MMORPG pařbu, která se snaží vytěžit co nejvíce z přechozího titulu Neverwinter Nights. Ovšem, to bude trochu problém, protože hra si nic z předchozí pecky nezachovala. Pomineme neustálé žebrání hry o reálné peníze za klíče k super truhlám, za krystaly, rozšíření inventáře nebo možnosti mít více jak dvě postavy. Přesto je hra jinak zcela zdarma, a pokud vám tyto mikrotransakce nebudou vadit, jistě vás zabaví na dlouhé hodiny.

Neverwinter se snaží být moderní hrou a je postavený na posledních pravidlech generace her Advanced Dungeons a Dragons. Na této platformě jsou postavené hry jako Icewind Dale nebo Baldur’s Gate. Hra vám tak nabídne propracovaný a dynamický soubojový systém, který je akcí přímo nabitý.

Jak již bylo řečeno, v základu můžete mít dvě herní postavy, za další si budete muset připlatit. Z ras máte na výběr lidi, elfy, trpaslíky nebo národ zvaný tieflingové, což je bytost s dlouhým ocasem a velkými rohy. Jakmile si vyberete rasu, můžete postavě přiřadit povolání. Povolání jsou klasika, dvě variace válečníka Guardian Fighter a Great Weapon Fighter. Dále je ve hře zloděj Trickster Rogue, kouzelník Control Wizard a léčitel Devoted Cleric. Některá povolání se významně liší, například Guardian se může před útoky schovat za svůj velký štít, ostatní se musejí útokům vyhnout. Kouzelník je ve svém povolání velmi obratný a pozadu nezůstane ani léčitel. Modely postav jsou dobře propracovány, horší je to však s vybavením, které není tak význačné a oblečení je na postavě prakticky neznatelné.

Díky 4. generaci ADaD platformy a nemusíte bušit do potvor x hodin a pak x hodin odpočívat než se vám doplní statistiky a kouzla apod. Základem jsou totiž takzvané At Will schopnosti, které jsou na tlačítkách myši a můžete díky nim bušit do potvor jak jen vám bude libo. Na písmenech Q, W a R jsou schopnosti, které mají kratší cooldown a nazývají se Per Encounter. Poslední schopnosti se nabíjejí používaním ostatních schopností a nazývají se Per Day. K dispozici pak máte 7 aktivních skilů a dva pasivní. Do každé schopnosti můžete vložit 3 body, které získáte s každou úrovní postavy.

Herní svět je v celku rozsáhlý, ale jeho velikost celkem snadno sráží k zemi poměrná linearita a příběh se díky tomu může zdát velmi tuctový. Jeden by řekl, že to není moc hra pro klaustrofobiky. Za cílem mise vás totiž vede úzká třpitící se cestička. Celá mapa je navíc rozkouskována do menších lokací, jejižch přechod tvoří nahrávací obrazovka. Potěšit vás však mohou Skirmish instance, která je určena pro 5 hráčů a jde o bránení postů nebo útoky na posty.

K samotné hře není již co dodat a pokud si ji i přes některé nedostatky chcete vyzkoušet, můžete si ji zdarma stáhnout zde - Neverwinter Steam

 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows® XP, Windows Vista, Windows 7 or Windows 8    Windows® XP SP3, Windows Vista SP 2, Windows® 7 or Windows 8 
Procesor  Dual-core 2.0GHz CPU nebo lepší  Intel Core 2 Duo 2.8GHz CPU nebo lepší
Paměť RAM  1 GB  2 GB
Místo na disku  4 GB

 4 GB 

Grafická karta  Shader Model 2.0 or higher, GeForce 6800 or ATI  Radeon X850 performance, 128MB+ video ram   GeForce 8800 or ATI Radeon HD 2900GT  performance or better, 512MB+ video ram 
Direct X  9.0c

 

 9.0c

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 29. 01. 2015   |   Zobrazeno: 5394x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.