Hra Mad Max

Filmová série Šíleného MaxeMelem Gibsonem jako hlavním hrdinou byla nedávno zakončena posledním filmem Šílený Max: Zběsilá cesta. Netrvalo dlouho a na počest filmu vyšel i herní titul Mad Max. Záležet si na něm dala skupina vývojářů s názvem Avalanche Studios. Pokud pátráte po jejich jiných produktech, určitě budete znát sérii Just Cause.

Mad Max se rozkládá na rozsáhlém a vyprahlém světě, který je vám naprosto otevřen. Rozhodně k vám však nebude přátelský. Suchem zmítaná země je v rukou drsných pirátů, kteří jdou po vodě a kovovém šrotu, jako vosa po sladkém. Šrot, je totiž hlavní herní měnou, za kterou budete nakupovat vylepšení a další věci. Bohužel, i když je svět otevřený, čeká na vás velmi velká lineárnost a mnoho omezení, která se do takového open worldu opravdu nehodí. Pohybovat se můžete buď pěšky, nebo ve vozidle. Tím se dostáváme k příběhu, kde cílem je získat nejlepší osmiválec, díky kterému budete moci pláně opustit.

Než se však k motoru dostanete, čeká na vás mnoho úskalí, které musíte překonat. Pátrání po šrotu vás vede k mnoha průzkumným akcím, které mohou být po nějaké době nudné, díky stejným a opakujícím se akcím. K vedlejším úkolům patří i ničení táborů, konvojů, totemů nebo eliminací sniperů. Díky tomu se vám bude i otevírat hlavní děj, protože se někdy stane, že díky nesplněným vedlejším úkolům se prostě nepohnete dál.

Ve hře budete narážet na tři frakce, které nejsou zrovna přátelské. Dostáváme se tak k bodu, kdy se podíváme na pěstní souboje a motoristické války. Pěstní souboje jsou velmi slušné a mají plno sekvencí, kdy se můžete podívat, jak nepřátelům drtíte lebky pěstmi nebo předměty o kolo. Je trochu smutné, že není ve hře více bojových kombinací a úderů, kterých je bohužel jen poskrovnu. Špatný dojem budí i boj s některým z hlavních bossů. Prakticky narazíte několikrát na dva stejné typy. Jeden je rychlý a ovládá nože a druhý je velký s obrovskou palicí. Opravdu by ve hře mohlo být víc variací bossů. Bojováním pak získáváte zkušenosti, díky kterým postavu levelujete a získáváte nové dovednosti, které se v boji budou určitě hodit.

Po pěších sekvencích a boje muže proti muži, přichází na řadu automobilová sekvence. Máte celkem slušnou káru, kterou si můžete vylepšovat pomocí šrotu. Nakupovat tak můžete tlumiče, podvozky, motory a mnoho dalších součástek. Navíc po jejich namontování můžete rozdíl ve výkonu opravdu poznat. S autem přichází i nové zbraně, boční plamenomety nebo harpuna. Harpunování je slušné plus, protože můžete ničit brány, strhávat věže nebo prostě vysadit nepřátelského řidiče ven z jeho vozu.

Nebýt nepatrných maličkostí, kterých je však celkem mnoho, byla by hra Mad Max velmi slušná zábava na mnoho hodin. Pokud chcete mít otevřený svět, tak nesmíte hráče omezovat tím, mu budete říkat, kde může vniknout do tábora nebo kde může vylézt, skočit apod. Hodilo by se tu zde více volnosti tak jako v Just Cause titulech. Nedá se však říci, že by hra nebyla zábavná. Mnohdy se vám stane, že vás velmi uchvátí scenérie hry, protože ta je opravdu snová. Pokud by se chystal další díl této hry, určitě by bylo na čem zapracovat. Již teď jde však o zajímavý titul, který si rozhodně nenechte ujít.

Hru můžete pohodlně stahovat zde Steam - Mad Max

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   64 bit: Vista, Win 7, Win 8, Win 10   64 bit: Vista, Win 7, Win 8, Win 10
Procesor Intel Core i5-650, 3.2 GHz or AMD Phenom II X4 965, 3.4 Ghz  Intel Core i7-3770, 3.4 GHz or AMD FX-8350, 4.0 GHz
Paměť RAM  6 GB  8 GB
Místo na disku  32 GB

 32 GB 

Grafická karta  NVIDIA GeForce GTX 660ti 2 GB or AMD Radeon HD 7870 2 GB   NVIDIA GeForce GTX 760 3 GB or AMD Radeon HD 7970 3 GB 
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 7/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 22. 10. 2015   |   Zobrazeno: 6538x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.