Hra FIFA 16

EA přichází na svět s velmi žhavou novinkou FIFA 2016 a slibuje mnoho novinek! Je na tom však něco pravdy? Zároveň vychází i velmi očekávaný PES 2016 a není až tolik jasné, kdo je vlastně na fotbalové herní scéně lepší. Někteří tvrdí, že PES a jiní, že FIFA. To však není nic nového. Představme si tedy FIFU 16 a názor na to, co je lepši tak necháme na Vás.  

Hned jako první změnu je potřeba zmínit možnost ženských národních týmu. Celkem jich je ve hře 12 a to ze zemí jako je Francie, Německo, USA, Kanada, Brazílie nebo Švédsko. Jejich hra je velmi znát, dělají více chyb, nemají tak tvrdé střely a jsou pomalejší. To však neznamená, že zahrát si za ně je nuda. Ženské národní týmy jsou rozhodně zpestření hry a hlavně je to revoluční implementace takového prvku ve fotbalových hrách vůbec. Zahrát si s nimi můžete buď přátelský zápas, nebo turnaj.

FIFA, tak jako jiné nové hry má mnoho novinek, ale i chyb, což je samozřejmé. Jako jedna z mála her má ten problém, že má takový fotbalový monopol, kterému nikdo nemůže konkurovat. Proto se i špatně vylepšují již zažité věci, které tak nějak fungují. Velkou změnou prošlo celkové ovládání hry, které je mnohem těžší a mnohem realističtější. EA se zaměřila hlavně na defensivní hru, jako je zastavení útočníků nebo rychlejší přihrávky. Hra hlavně již nebude jen o sprintování k bráně, ale více o taktice a kličkování. Celkově se tak dostane do trochu pomalejšího tempa. Při přihrávkách tak již nestačí namířit, ale hráč si musí míč prvně lehce zpracovat, než jej pošle dále.

Vývojáři slibovali mnohem větší reálnost a rozdíly mezi hráči, co se týče statistik a vzhledu. Celkově se jim to povedlo, ale někdy se vám může zdát, že tam moc rozdíl není. Zvláště v síle a tempu hráčů. Všimnout si můžete i toho, že trochu pokulhává systém náhody. Někdy jsou brankáři velmi neomylní a jakoby měli magické ruce. Tyček nebo břeven je za jeden zápas taky kolikrát podivuhodně mnoho.

FIFA Ultimate Team (FUT) prošel taky několika změnami a novinkou je třeba Draft mode. Do toho se dostanete pomocí vydělaných peněz a můžete v něm odehrát čtyři zápasy. Za každou výhru získáte odměnu, a čím více výher budete mít, tím větší odměnu získáte. V Draftu však nehrajete s vlastním týmem, ale s nabídnutými hráči na každou pozici. Můžete si tak zahrát s největšími hvězdami. Ve hře nechybí ani možnost předsezónních turnajů nebo trénování, kde můžete vylepšovat jednotlivé statistiky hráčů, jejich dribling a celkové ovládání míče.

Na řadu se dostává i grafická, zvuková a interaktivní stránka hry. Grafika je v tomto případě velmi realistická a zápasy vypadají opravdu skvěle. Jednotlivé pohyby hráčů a jejich fyzika je o další level výše. Zvuky jsou také velmi propracované a hlavně komentátorské akce nemají chybu. Komentátor se také dostává na vyšší úroveň a komentuje dokonce i novinky ve vašem týmu, jako jsou přestupy nebo koupě nového hráče. Novinkou je ve hře i interaktivní trenér, který dává užitečné rady a tipy. Bude se hodit především nováčkům, protože vám ukáže, kam poletí míč, přihrávka nebo které tlačítko zmáčknou pro vypálení střely. To vše je samozřejmě v české lokalizaci.  

Určitě si další díl FIFA nenechte ujít a můžete si pro srovnání zahrát i PES 2016, abyste věděli, která hra je přeci jenom lepší.

Demo FIFA 16 můžete zdarma stahovat zde - Mujsoubor.cz - FIFA 16 demo

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows 7 64-bit   Windows 10 64-bit
Procesor Intel Core i3-2100 3.1 GHz or AMD Phenom 9750 Quad-Core 2.4GHz  Intel Core i5-2550K 3.4GHz or AMD FX-6300 3.5 GHz
Paměť RAM  4 GB  8 GB
Místo na disku  15 GB

 15 GB 

Grafická karta  GeForce GTX 650 or Radeon HD 5770  GeForce GTX 460 or Radeon HD 6870
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 9/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 23. 10. 2015   |   Zobrazeno: 9250x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.