Hra Dying Light

Již nějakou dobu máte možnost si tuto zombie pecku zahrát. Pochází ze studia Techland, ze kterého můžete znát hlavně Dead Island.  Po zombie apokalypse na tropickém ostrově se příběh vydává do smyšleného města Harran. Nutno dodat, že Dying Light nijak nenavazuje na předchozí tituly.

Příběh se točí kolem postavy jménem Kyle Crane, který byl do města Harran vysazen vládní organizací. Jeho hlavním úkolem není až tak záchrana světa, jako záchrana tajných dokumentů. Plány se mu však lehce zvrtnou poté, co je při seskoku napaden a kousnut zombíkem. Od této chvíle se krom mise musí soustředit i na záchranu vlastního života. Prozatím mu v proměně v zombie zabraňuje látka jménem Antizin

K získání této látky budete muset plnit úkoly pro odbojové frakce, které tu jsou dvě. Jedna slabší, druhá silnější, tak jak to již bývá. Vláda do města pravidelně shazuje zásilky s léky a Antizinem. Většinou se k nim však dostane silnější frakce a slabší ostrouhá. Musíte pak plnit sebevražedné mise, abyste mohli pro slabší nějaký Antizin získat. Velké lákadlo je otevřený svět města, kde se můžete pohybovat po zemi, která je zamořená zombíky nebo po střechách a zídkách, takový parkour.

Nečekejte, že hned ze začátku dostanete do ruky střelnou zbraň. Ve hře funguje systém craftění, takže ze začátku máte trubku, kterou můžete vylepšit o nějakou tu čepel. Postupně si můžete koupit různé schémata a vyrábět silnější zbraně z lepších materiálů. Také si musíte vyrábět lékárničky, světlice nebo látky, které vám přidají na vlastnostech. Když už jsme u těch vlastností, rozkládá se tu trojice zkušenostních stromů, do kterých získáváte body. Jedna část je přežití, kde body získáte za plnění misí, ve druhé je to za běhání, šplhání a lezení. Třetí strom je bojový a body získáte během bojování se zombíky či nepřáteli.

  • Nejsnadnější způsob zabíjení zombíků je ze střechy dodávky
  • Prohlédávejte zombíky skrz důležité suroviny a věci
  • Najděte si na noc bezpečný úkryt

Během plnění úkolů si budete muset dávat pozor na střídání dne s nocí. Přes den je to celkem brnkačka, běžní zombíci jsou lehcí na zabití. Občas narazíte na rychlé zombíky, velké nebo s předmětem, ale neohrožují vás. V noci však vylézají opravdu nebezpečné potvory, kterým nemáte šanci unést. Tím se noční život stává bojem o přežití a hře to dodává velmi zajímavou atmosféru.

Z grafického pohledu příjemní lahodí oku. Na plné detaily nabídne velmi slušnou podívanou s mnoha efekty. Díky skvělé optimalizaci však nepřijdete o slušné detaily ani v případě, že musíte hrát na střední nebo minimální nastavení. Hra je dostupná pro PC, PS4 nebo Xbox One.

Pro PC můžete stahovat přes steam - Dying Light

 

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows XP SP3/Vista/Windows 7/8   Windows 7 64-bit 
Procesor  Intel® Core™ i5-2500 @3.3 GHz / AMD FX-8320 @3.5 GHz
 
  Intel® Core™ i5-4670K @3.4 GHz / AMD FX-8350 @4.0 GHz
Paměť RAM  4 GB  8 GB
Místo na disku  40 GB

 40 GB 

Grafická karta  NVIDIA® GeForce® GTX 560 / AMD Radeon™ HD 6870 (1GB VRAM)  NVIDIA® GeForce® GTX 780 / AMD Radeon™ R9 290 (2GB VRAM)
Direct X  11  11
zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 29. 09. 2015   |   Zobrazeno: 5355x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.