Hra Defend Your Life!

Dostala se k nám velmi očekávaná tower defense pařba ze známého herního studia Alda Games. Od těchto šikovných vývojářů jste si mohli zahrát hry jako Save the Snail, World of Cheese nebo se pobavit s vajíčky Eggies. Nově se k těmto titulům přidává hra, která je zábavná, propracovaná a naučná, ve které si představíte lidské tělo, jako v seriálu Byl jednou jeden život. My si název hry zkrátíme na jednoduché DYL.

Jak už bylo zmíněno, je DYL tower defense, což znamená, že máte cestu z bodu A do bodu B, na začátku bodu A se rojí nepřátelé a vy se jim snažíte zabránit v proniknutí do bodu B. Kolem cesty tak na vyznačených místech stavíte obranné věže různého typu. Na podporu věží můžete použít i speciální ability jako je bomba, elektrický šok nebo boost pro věže.  Čeká na vás 17 skvěle propracovaných levelů, každý má 3 možné obtížnosti. Za splnění každého levelu dostanete několik diamantů a maximálně 3 tabletky, podle toho, kolik vám zůstalo srdíček. Pokud vám nepřítel projde, přijdete o srdíčko v závislosti na jeho síle. Za tabletky můžete nakupovat pasivní vylepšení pro jednotky, věže a ability. Za diamanty si pak můžete nakoupit dodatečné bonusy jako je kyslík, srdíčka nebo podpůrná jednotka. Po několika levelech si také budete moci vybrat vlastního hrdinu, kterého můžete vylepšovat. Hrdinů je několik, ale to už si musíte vyzkoušet sami.

  • Prodávat budovy neznamená jejich zničení. Můžete budovu prodat a postavit novou v závislosti na potřebné taktice. 
  • Odemkněte stavební místa v rekonstrukci a získejte bonus k poškození, dosahu nebo rychlosti palby. 
  • Zrychlete čas před puštěním první vlny, abyste všechny speciální ability měli připravené. 
  • Dávejte si pozor na palbu do vlastní ch řad, nukleární rakety totiž ubírají život i vašim bojovníkům.
  • Pokud vám bojovníci umřou, vylepšete jejich budovu a výtah vám doveze nové. 

Věží je ve hře několik druhů, mezi které patří střelecké, artilerie, bojové nebo podpůrné. Ve střeleckých jsou dva typy, kanóny a tesla věže. Mezi artilerii najdete silné raketové nebo nukleární a také bažiny, které nepřátelskou jednotku zpomalí a poškodí. Bojové jsou vaši vojáčci, kteří zastavují nepřátelské jednotky a poškozují je. Podpůrné vám slouží k tomu, aby zvětšili poškození, dostřel nebo kadenci ostatních věží.

Nepřátel je ve hře více než 20 a jelikož se jedná o lidské tělo, jde hlavně o druhy nemocí a jiné škodlivé látky. Na začátku se budete potýkat se slabou angínou nebo chřipkou. Postupem hry však budou nepřátelé silnější, jako cholesterol nebo pneumokok. Číhají na vás také dva velmi silní bossové.

  • Vylepšení zakoupená za tablety můžete prodávat zpět. Kombinujte různá vylepšení podle strategie zvolené na určitý level. 
  • Pokud je váš hrdina vážně raněn, stáhněte ho a počkejte, dokud se mu nedoplní životy. 
  • Aplikujte adrenalin na generátory kyslíku a zrychlete jeho produkci. 
  • Dělostřelectvo způsobuje tlakovou vlnu, která nepřátele na krátký čas zpomalí. 
  • Získávejte tablety za každou obtížnost daného levelu.

Máte-li zájem prozkoumávat lidské tělo, stavět obranné jednotky, vylepšovat hrdiny a hlavně bojovat proti zákeřným nemocem, není nic jednoduššího, než si hru stáhnout. Stačí kliknout na platformu, kterou podporuje vaše zařízení. 

Hru můžete také stáhnout pomocí služby Steam - Defend Your Life!

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 22. 01. 2015   |   Zobrazeno: 12425x

Témata článku:Rady a tipy

Komentáře

adam andilek

je to hezká hra jenom nějákí urovně jsou velmi těšké a ty my moc nejdou!

Edit 07:19: já jí hraju na tabletu a je v plné verzi.

+ +1 -
adam andilek

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.