Hra Call of Duty®: Advanced Warfare

Podívejte se do budoucnosti, kde se používají super zbraně, technika a hlavně pomocné obleky, kterým se říká exo-skeleton. Předposlední díl Call of Duty s názvem Advanced Warfare tohle všechno totiž nabízí! Produkce je stále stejná, ale změnil se tým vývojářů s názvem Sledgehammer Games, tak uvidíme, jestli se jim podařilo vytvořit něco nového a lepšího.

Advanced Warfare (dále jen AW) se vrací zpět ke kořenům dílu Modern Warfare. Krom hry pro jednoho hráče nabídne i slušně propracovaný multiplayer. Přítomnost singlu je spíše symbolická a umožňuje hráči osahat si nové vybavení, zbraně a techniku. Zkouknete zajímavý příběh, kde je jedna z hlavních postav namluvena hercem Kevinem Spaceyem a také je zpracována do jeho podoby. Tato kombinace pak dává příběhu velmi slušný základ. Navíc se zde nepracuje s myšlenkou teroristy z nějaké země, ale se soukromou organizací vlastnící celou armádu. Všechno je to pak natlačeno do šesti hodin hraní. Jak již znáte z předchozích dílů, single nedává moc prostoru. Umělá inteligence je také lehce zatlačena do pozadí a celkově tedy není nutné nijak používat techniku budoucnosti a exo-skeletony, až na pár výjimek.

Multiplayer je však jiná pecka. AW se hlásí jako velmi úspěšný potomek Modern Warfare, kde byla hra pro jednoho hráče zatlačena mulťákem. Mnoho map, bonusový obsah a možnost zbraňových tříd nebo vlastních emblémů a tagů. To vše v AW najdeme a přihodíme k tomu ještě možnost tvoření vlastní postavy, oblečení a výstroje tak, aby se lišila od ostatních při čekání na hru.

Samotné mapy zůstávají na stejném principu, ne malé, ale velké natolik, aby byla hra akční a neustále pod tlakem kulek. Dočkáte se nových variací her pro Domination nebo Search and Destroy. Nově si budete moci užít herní módy, které jsou přímo dělány pro využití pomocných exo-skeletonů. Krom šílené síly vám dodají i vysoké skákání a také možnost vylepšovat jejich vlastnosti. Tak, jak si jich v singlu neužijete, se jich zde nebudete moci nabažit. Samozřejmostí jsou i různé perky, vylepšení pro zbraně a bonus. Vylepšený je i systém výbavy, tedy kolik si toho sebou můžete do bitvy vzít. Celkem má 13 bodů a můžete tak mít i dvě primární zbraně.

Na konec se podíváme i na grafický háv a nový engine, který sice neposkytne next gen zážitek, ale i tak jsou detaily i objekty velmi nadstandartní. Opět se musíme smířit s tím, že některé modely, které nejsou pro děj hlavní, jako vedlejší budovy nebo auta jsou stále dosti krabicoidní a také na vás číhá známá neviditelná bariéra. To však v celkovém pohledu není podstatné, protože zvuky a grafika je opravdu na velmi vysoké úrovni.

Pokud vás hra zaujala, tak si ji můžete stáhnout zde Steam – Call of Duty Advanced Warfare.

Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)  Windows® 7 (SP1) / Windows® 8 / Windows® 8.1 / (64-bit only)
Procesor Intel® Core™ i3-530 @ 2.93 GHz / AMD Phenom™ II X4 810 @ 2.60 GHz   Intel Core i5-2500K @ 3.30GHz
Paměť RAM  6 GB  8 GB
Místo na disku  55 GB

 55 GB 

Grafická karta  NVIDIA® GeForce® GTS 450 @ 1GB / ATI® Radeon™ HD 5870 @ 1GB  NVIDIA® GeForce® GTX 760 @ 4GB
Direct X  11  11

Raketka hodnocení: 7/10

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 21. 10. 2015   |   Zobrazeno: 4957x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.