Hra The Forest Craftění

Pokud jste si hru The Forest již zakoupili a zahráli, tak se vám budou jistě hodit následující tipy a rady do začátku. Včera navíc proběhl další update, který posunul hru dále ve vývoji. Nově tak můžete stavět lodě a domy na stromech. Domy na stromech můžete také propojit lávkami. Co-op navíc už pojme až 8 hráčů, do teď mohli spolu hrát pouze dva. Navíc nemusíte využívat komunikačních programů, protože máte ve hře vysílačky.  V krajině se pak objevuje mnohem více zvířat a rostlin, než tomu bylo doposud. Umělá inteligence nepřátel také prošla vylepšením. To máme něco málo na úvod. Vrhneme se tedy na základy přežití v „lesíčku“.

Základem pro přežití je oheň, jídlo a přístřeší. Hra nabízí mnoho druhů přístřešků, od jednoduché z listí až po plovoucí chaty nebo stavby dle vlastní představivosti. Všechny možné objekty, které budete stavět, naleznete v příručce přežití. V té je taky musíte vybrat. Na začátek je nejlepší si postavit malou chatku. Poskytne vám bezpečí a přístřeší. Na chatku potřebujete přibližně 13 kmenů. Chatku je dobré stavět blízko vody, stromů a hlavně musí být kolem jídlo. Nejlépe tedy u jezírka v lese. Při výběru ohniště doporučuji složitější, kamenné. Stavba chatky a ohniště vám zabere přesně tolik času, než začne noc.

K jídlu můžete sbírat borůvky, ale lepší jsou zvířata. Nejjednodušší je lovit ještěrky. Máte z nich maso a z jejich kůže si můžete udělat brnění. V inventáři můžete mít maximálně 3 ještěrky, takže si postavte sušičku masa. Tam se vám vleze masa spousta a můžete ho několik dní uchovávat. Další možností jsou rybníčky, ve kterých můžete lovit ryby. Navíc můžete stavět pasti a chytat do nich i králíky.

Takže, máme přístřešek, jídlo a oheň = teplo. Mrkneme se tedy na věci ve vašem inventáři, které jste mohli posbírat cestou ven z vraku a ze zavazadel. Máte tam látku a lahvičky s alkoholem. Látka se dá použít na mnoho věcí, když ji zkombinujete s alkoholem, máte zápalnou láhev. Kombinace látky, klacíku a lana vznikne luk. Šípy pak získáte kombinací peří a klacíku. Pokud máte v inventáři tištěný spoj, látku a mince, tak můžete sestrojit bombu. Můžete vylepšit i sekeru, jak malou, tak i velkou, kterou později jistě naleznete. Když budete kombinovat sekeru, zuby a mízu ze stromů, dostanete větší poškození. Pokud vezmete sekeru a peří, tak získáte větší rychlost.

S těmito základními tipy se vám jistě podaří přežít mnoho dní. Dávejte si v noci pozor, hlídky lidojedů jsou neúnavné a mohou začít chodit i mutanti. Odrážejte je pomocí ohně a moc se v noci venku neukazujte. Update hry vychází pravidelně a my se určitě ozveme s dalšími novinkami.  

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 02. 12. 2014   |   Zobrazeno: 9459x

Témata článku:Hry

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.